ChatMeld logo ChatMeldLokalny czat dla prawdziwych miejsc
Przewodnik

Jak stosować ChatMeld

Zacznij od pobrania i otwarcia aplikacji, a następnie wybierz język czatu, promień i tryb dostępu. Po tym, mówić w odpowiednim kontekście bez dodatkowych kroków.

1. Pobieranie i otwieranie

Pobierz ChatMeld, otwórz aplikację i przejdź do pierwszego ekranu. To jest miejsce, gdzie można dostać się do czatów i ustawień.

2. Wybierz język czatu

Wybierz język, który chcesz przeczytać i zapisać do tego czatu. Po wybraniu go, można zobaczyć tylko czaty w tym języku, i staje się językiem czatu dla pokoju.

3. Ustaw promień

Kiedy tworzysz czat, ustaw promień od swojej lokalizacji. Określa, kto widzi czat poprzez geolokację.

4. Wybierz tryb dostępu

Geo czaty są widoczne dla ludzi w pobliżu, ale dokładny punkt tworzenia i tożsamość twórcy są ukryte. Czaty Wi- Fi są widoczne tylko dla osób z tej samej sieci. Hybrydowe czaty są dostępne dla osób, które są w promieniu lub podłączone do tej samej sieci WiFi.

5. Gesty w czacie

Przesuń wiadomość w prawo, aby zwrócić się do jej autora. Wiadomość pozostaje widoczna dla wszystkich na czacie i jest wyróżniona dla odbiorcy. Nie jest to prywatna rozmowa. Przesuń wiadomość w lewo, aby otworzyć publiczny profil jej autora.

6. Włącz tłumaczenie jeśli potrzebujesz

Jeśli Twój plan obejmuje tłumaczenie, otwórz czat w języku rozmowy i wpisz w swoim własnym języku. Drugi użytkownik otrzymuje go przetłumaczone na ich język, a odpowiedzi można zobaczyć przetłumaczone z powrotem na swój.

7. Zgłoś wiadomość

Naciśnij i przytrzymaj wiadomość innego użytkownika, wybierz powód w oknie zgłoszenia i wyślij je. Zespół moderacji sprawdza zarówno wiadomość, jak i zgłoszenie; wprowadzające w błąd zgłoszenia obniżają reputację nadawcy. Regularnie potwierdzane, uzasadnione zgłoszenia mogą automatycznie nadać Ci status moderatora. Później Twoje zgłoszenia mogą uruchamiać automatyczne działania wobec zgłoszonego użytkownika, a zespół może ponownie sprawdzić niektóre decyzje. Jeśli nieuzasadniona blokada zostanie cofnięta, Twoja reputacja spadnie bardziej, niż wzrośnie za potwierdzone zgłoszenie; poniżej wymaganego progu stracisz status uzyskany automatycznie.